واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

دومای روسیه خروج از پیمان منع آزمایش هسته‌ای را تصویب کرد

دومای روسیه لایحه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای از سوی مسکو لغو می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 19
کد خبر: ۲۰۹۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ در بحبوحه تشدید تنش‌های غرب با مسکو، پارلمان روسیه  چهارشنبه با تصویب لایحه‌ای که موضع قانونی این کشور را در مورد آزمایش‌های هسته‌ای تغییر می‌دهد، به خواست «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور پاسخ مثبت داد.

«ولادیمیر پوتین» پیش از این در ۵ اکتبر از دومای روسیه خواسته بود تا با رأی دادن به لغو چنین مصوبه ای، دست به اقدام متقابل در قبال ایالات متحده بزنند.

روسیه در این خصوص تصریح می‌کند که آزمایش‌های هسته‌ای خود را از سر نمی‌گیرد؛ مگر اینکه واشنگتن چنین کاری انجام دهد.

کنستانتین ورونتسوف، معاون واحد عدم اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه پیشتر در نشستی در سازمان ملل متحد گفته بود که مسکو در حال نزدیک‌تر شدن به لغو تعهداتش درباره عدم انجام آزمایش هسته‌ای است؛ هرچند مادامی که آمریکا آن‌ها را مجبور نکند، چنین قصدی ندارد.

ورونتسوف در این نشست یادآور شد که روسیه در سال ۲۰۰۰ پیمان جامع منع آزمایش هسته‌ای مصوب سال ۱۹۹۶ را تایید و تصویب کرد و ۲۳ سال است که در انتظار اقدامی مشابه از سوی آمریکا است.

وی افزود: واشنگتن با عدم تصویب این پیمان، از تمام منافع آن بهره‌مند می‌شود و حتی تصور می‌کند که با موعظه امضاکنندگان این معاهده درباره چگونگی نظارت بر آن، کار درستی انجام می‌دهد. بس است دیگر!

واشنگتن در سال ۱۹۹۲ آخرین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد و روسیه در سال ۱۹۹۰ و پیش از فروپاشی شوروی این کار را کرده بود. پوتین در چندین موقعیت هشدار داده بود که ممکن است آمریکا به عنوان بخشی از برنامه نوسازی هسته‌ای خود، دوباره آزمایش هسته‌ای را ازسربگیرد.

روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای را در پارلمان خود تصویب کرد و اکنون می‌گوید اگرچه این مصوبه را لغو کرده، اما همچنان یکی از امضاکنندگان این معاهده باقی می‌ماند و به ارائه داده‌ها در این زمینه به سیستم نظارت جهانی ادامه خواهد داد. / یورو نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار